Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Extra uitleg over de Ayurvedische massage:

Bij Goderrein Heilpraktijk is de massage pure Wellness! Ik geef voornamelijk aryurvedische massages, maar gebruik ook andere oliën, niet enkel de kruidenolie uit India. De massages zijn áltijd zéér diep ontspannend. Kun jij je overgeven aan deze behandeling dan werkt de ontspanning zelf vaak tot drie dagen door. Een cadeau aan jezelf..

Kosten zijn 120,00 voor een sessie van 1,5 uur, of 85,00 voor een sessie van 1 uur.


Andere mogelijkheden zijn een korte stoelmassage voor nek, schouders en rug. Dit kan bv fijn zijn tijdens een lange werkbespreking met een groep. Het is uiteraard van belang dat het dan doorstroomt zodat er vier klanten in een uur passen. Per klant wordt er 22,50 betaald. Kom ik naar een locatie dan vraag ik daar een vergoeding voor van ca 25,00 a 50,00 (afhankelijk van de afstand). Neem contact op via app of mail! Dan komen we er zeker uit samen.


De voordelen van Ayurveda-massage, zoals beschreven in de oude teksten:

Masseren is prettig en ontspannend

Masseren gaat het ouderdomsproces verminderen

Masseren voorkomt vermoeidheid

Masseren brengt harmonie in het zenuwstelsel

Masseren verbetert het zicht, de werking van de ogen

Masseren is voeding voor het lichaam

Masseren stimuleert een lang leven

Masseren verbetert de slaapkwaliteit


Ayurvedische massage is een van de behandelmethoden binnen het natuurgeneeskundig gezondheidssysteem Ayurveda.

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo’n vijf tot zesduizend jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayus).

De 3 dosha’s Vata, Pitta en Kapha opgebouwd uit de vijf elementen ether, lucht, vuur, water en aarde spelen een belangrijke rol in de Ayurveda. Alles, mensen, seizoenen, leeftijden kunnen beschreven worden in termen van deze 3 bio-energieën.

Binnen de Ayurveda betekent afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie dosha’s Vata (ether, lucht), Pitta (vuur) en Kapha (water, aarde) in balans zijn, de uitscheidingsproducten goed zijn, de geest rustig en in balans is, de weefsels normaal functioneren.

De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde. Daarnaast helpt de Ayurvedische massage bij het genezen van veel verschillende klachten en is het onderdeel van een behandelprogramma of als voorbereiding op de pancha karma, de vijfvoudige reinigingsmethode.


Een echte Ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. De Ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage. Veel kruidenoliën zijn gebaseerd op een basisolie als sesamolie, kokosolie of ghee (geklaarde boter) waar kruiden in verwerkt zijn. In sommige gevallen (kapha type klachten of personen) kan met droge kruiden gemasseerd worden.


De Ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s - en de energiepunten genaamd marma’s heeft de Ayurvedische massage een energetisch aspect. De masseur stemt middels meditatie af op de energie van de cliënt voor zij/hij de massage start.


De Ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk.

Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd. De massage:Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid, draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.

De Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (Ayurvedische) massage te ondergaan: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts, direct na eten.

De Ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest.


(* Bron: www.massagevormen.nl)